fbpx
Сьогодні
14:56 08 Лют 2021

Ляшко пояснив, коли і які вакцини прибудуть в Україну і чому можна почати декілька етапів вакцинації

Кілька етапів вакцинації для пріоритетних груп в Україні можуть стартувати паралельно.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ході форуму "Україна 30 коронавірус: виклики і відповіді" в Києві в понеділок.

"Україна отримає 117 тис. доз вакцини від Pfizer, якій планується охопити 55 тис.чоловік, тому що ми не будемо використовувати всі 117 тис. доз, а потім очікувати, поки приїде ще одна вакцина. Буде перша доза, друга доза буде чекати цю ж людину на національному складі. Далі до кінця місяця ми очікуємо поставки вакцин ще з двох джерел – додаткові вакцини проти COVAX від AstraZeneca (від 2,2 млн) і вакцину, закуплену за кошти держбюджету (близько 1,2 млн доз в лютому). Це дозволить нам отримати велику кількість вакцини і почати кілька етапів паралельно (перший-третій етап)", – сказав він.

Ляшко додав, що президент, як головнокомандувач буде вакцинуватися на другому етапі вакцинації. Також на другому етапі можуть отримувати вакцинацію особи, які виконують критичні для держави функції. Тобто прем'єр і міністри можуть вакцинуватися і без зміни дорожньої карти.

Ляшко підкреслив, що в найближчому часі буде оновлена ​​дорожня карта вакцинації на перший і другий етапи з чітким мікроплануванням, де буде видно хто з медпрацівників в якій черзі вакцинується в залежності від кількості вакцин, яка приходить в рамках COVAX.

"Сьогодні відбудеться презентація порталу, через який через деякий час можна буде записатися на вакцинацію. Коли кампанія по вакцинації в квітні-травні вийде на повну потужність, ми зможемо проводити близько 5 млн вакцинацій в місяць", – додав Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: