fbpx
Сьогодні
16:11 08 Лют 2021

Кулеба вважає, що паспорти вакцинації відкинуть у минуле більше, ніж сама пандемія

Фото Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що створення штучних механізмів контролю мобільності на кшталт запровадження паспортів вакцинації відкине світ у минуле навіть більше, ніж власне пандемія коронавірусу.

Про це Кулеба заявив у виступі на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

За словами міністра, вирішення питання мобільності буде дуже важливим індикатором того, чи залишимося ми в рамках вільного світу, чи під приводом пандемії будуть запроваджені нові обмеження для згортання мобільності та встановлення додаткового контролю над нею.

"Наскільки мені відомо, жодних комплексних рішень з приводу паспортів щеплень немає – в одних країнах кажуть: "Давайте (запроваджувати – ред.), в інших: "Ми не будемо". Тому якогось системного рішення з цього приводу не існує, відбувається рефлексія під тиском пандемії і вимог від урядів "щось робити", – сказав Кулеба.

У цьому контексті він наголосив, що мобільність була однією з ключових ознак вільного світу.

"Саме вона робила наш світ більш гуманним, тому що знайомство і регулярний контакт з іншою культурою, з іншою країною стирали протиріччя і дозволяли відчувати єдність світу… Певний контроль має здійснюватися – це безумовно, але запроваджувати штучні механізми контролю і стримування мобільності насправді буде відкиданням світу в минуле навіть набагато гіршим, ніж сама пандемія", – вважає міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: