fbpx
Сьогодні
21:56 07 Лют 2021

У Таїланді через пандемію жителі влаштовують власні похорони, щоб позбутися стресу

У Таїланді в храмах проводять особливий ритуал — люди влаштовують власні символічні похорони, щоби «почати нове життя» без проблем і стресу. Через пандемію COVID-19 він став ще популярнішим.

Про це розповіли учасники ритуалу, пише New York Post.

Учасники ритуалу беруть квіти й лягають в труну, після чого їх накривають простирадлом, а монахи читають молитви. Спочатку потрібно лягти головою на захід, а потім розвернутися в інший бік.

Щоб «переродитися» таким чином, потрібно заплатити $3.30 за квіти, свічки та спеціальний одяг.

Як вказує видання, такі церемонії проводять багато храмів у Таїланді. Наприклад, храм Wat Bangna Nai в Бангкоку приймає більш як сотню людей на добу. Усі вони мають надію, що цей ритуал поліпшить їх психологічний стан. Під час пандемії він став ще популярнішим.

«Я повинен визнати, що сьогодні переживаю стрес, тому що маю менше доходів через пандемію, і впевнений, що всі тут почуваються так само», — сказав Нуцаранг Сіхард, 52-річний власник кіоску, який узяв участь у ритуалі.

А ось 23-річна Чонлатіт Німіменвай розповіла, що прийшла на церемонію, бо ворожка сказала їй, що її життя в небезпеці. Через це вона відчула стрес і зважилася на ритуал, аби краще почуватися.

Чернець, який проводить цей ритуал, Пракр Прапатх Варанукідж розповів, що в мережі люди нерідко критикують цей звичай, проте він вважає, що міркувати про смерть таким чином корисно.

«Це нагадує людям, що колись ми помремо, тому нам слід уважно ставитися до того, як ми живемо», — сказав Пракр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: