fbpx
Сьогодні
12:23 07 Лют 2021

У "Голосі" хочуть демілітаризувати СБУ

Компромісний проєкт закону про СБУ, підтриманий парламентом у січні, містить низку недоліків, які мають бути виправлені до другого читання. Зокрема, він повинен передбачати перетворення СБУ на класичну демілітаризовану спецслужбу.

Про це заявив заступник голови фракції "Голосу" у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, передає пресслужба партії.

"Одним з важливих елементів реформи має стати демілітаризація, яка повинна стосуватися у першу чергу осіб, уповноважених державою на здійснення слідства, оперативно-розшукової та контррозвідувальної діяльності. Наразі у проєкті саме ці підрозділи рекомендують залишити військовими, будемо це виправляти", – сказав він.

Також у "Голосі" збираються подавати правки стосовно вимог стажу роботи в СБУ для заступників голови Служби, а також щодо обов'язковості декларування для вищих керівних посадовців спецслужби.

"Підтриманий у першому читанні законопроєкт також містить ряд неоднозначних норм щодо повноважень СБУ з розшуку активів, заборон участі у виборах політичних партій тощо — ці норми також будемо переглядати", – анонсує Костенко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: