fbpx
Сьогодні
19:15 07 Лют 2021

Професорку Більченко відсторонили від занять, а в деканат занесли заяву з переліком порушених нею законів

Професорка культурології Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова наразі є відстороненою від проведення занять зі студентами. Її викладені в публічному доступі лекції вивчаються експертами.

Про це вона повідомила на своїй сторінці.

Перевіряючих вона називає "робочою групою невідомих експертів з невідомих мені організацій".

Інформація щодо діяльності робочої групи є й на університетському сайті.

Своєю чергою Більченко продовжує писати на тему властивого їй бачення України, Росії та майбутнього.

Зокрема, вона оприлюднила "Лист вчителю", де вибачилась за те, що підтримувала Майдан, перед своїм науковим керівником Віктором Малаховим, котрий з політичних міркувань виїхав з України після Революції Гідності, й погодилася з ним у тому, що Росію не можна ділити на "гарну" й "погану", а відмежовування від Росії нібито призведе до появи на місці на місці України "чужої країни", "чужої" для них обох та для "багатьох співвітчизників".

Професорку Більченко відсторонили від занять, а в деканат занесли заяву з переліком порушених нею законів

"Я хочу процитувати те, що ти написав, мій великий учитель, мій великий український вчений:

"Ні-ні, в кінці кінців така "Україна без Росії" приречена, звісно ж, стати реальністю, і ознак руху в цьому напрямку більш ніж достатньо, але для мене, та й напевно і для багатьох моїх співвітчизників, це буде вже країна чужа. Чужа на світі країна, країна рідних до болю запахів і кольорів, затишних левад, верб над тихими заплавами, милих знайомих людей з нелюбими і незнайомими словами на вустах і думками, які я більше вгадувати і розділяти не вмію. Чужа, чужа… " (Віктор Малахов)", – пише Більченко.

Тим часом на публічні виступи Більченко продовжують реагувати студенти.

Професорку Більченко відсторонили від занять, а в деканат занесли заяву з переліком порушених нею законів

Так, магістрантка факультету політології і права цього університету Аліса Коверда підготувала юридичний аналіз дій та заяв Євгенії Більченко обсягом три сторінки, який вона у форматі відкритого листа надіслала у деканат.

На думку Коверди, конфліктну ситуацію з Більченко слід вирішувати виключно в правовій площині на підставі чинного українського законодавства.

Разом з тим, "невжиття заходів щодо цієї ситуації призведе до знецінення дипломів", наголосила Коверда.

Професорку Більченко відсторонили від занять, а в деканат занесли заяву з переліком порушених нею законів

Нагадаємо, це не перший скандал такого роду з викладачами Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.

2016 року в медіа та громадському просторі було активне обговорення поїздки в окупований Крим на науково-практичну конференцію професорки кафедри російської мови Ірини Зайцевої. Крім того, в ЗМІ повідомлялося, що Зайцева працювала паралельно на окупованих територіях в так званій "Луганській державній академії культури і мистецтв ім. Матусовського".

Ще двоє викладачок університему ім. Драгоманова під час війни хизувалися у соцмережах світлинами з Червоної площі у Москві.

Очолює університет колишній член Компатії СРСР Віктор Андрущенко, філософ, в минулому – спеціаліст з марксизму-ленінізму. Його кандидатська дисертація називалася "Основні закономірності соціалізації особистості при соціалізмі" (1979), а перша наукова монографія – "Людина в системі культури розвинутого соціалізму" (1984).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: