fbpx
Сьогодні
16:01 06 Лют 2021

В ООН висловили занепокоєння з приводу накладання санкцій на українські телеканали

Управління ООН з прав людини занепокоєне тим, що накладання санкцій на телеканали, які належать Тарасу Козаку "матиме вплив на свободу вираження поглядів в Україні".

Про це йдеться у заяві Моніторингової місії ООН з прав людини, яка була опублікована у Фейсбуці.

"Держави зобов'язані поважати, захищати та забезпечувати право на свободу вираження поглядів, включаючи право шукати, одержувати та поширювати різноманітну інформацію та ідеї", – йдеться у заяві.

У Моніторинговій місії зазначили, що наразі проводять оцінку того, чи відповідає рішення РНБО міжнародному праву прав людини.

"Основні попередні занепокоєння Управління ООН з прав людини стосуються необхідності та пропорційності обмежень свободи вираження поглядів в Україні. Визнаючи протидію дезінформації правомірною діяльністю держав, важливо знайти збалансований підхід, щоб уникнути непропорційних обмежень права на свободу вираження поглядів", – стверджують у місії ООН.

Стверджується, що результати аналізу рішення Моніторингової місії ООН буде надао відповідним зацікавленим сторонам.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: