fbpx
Сьогодні
16:30 06 Лют 2021

У китайських собак з'являться посвідчення зі знімком їхнього носа: навіщо це потрібно

Фото: thetimes.co.uk

У китайському місті Ханчжоу запровадили систему розпізнавання собак за їхніми носами. Так сподіваються відстежувати загублених домашніх улюбленців.

Про це передає The Times.

Власники собак повинні завантажити спеціальний додаток, що належить корпорації Alibaba, та сфотографувати ніс тварини. Після цього тварина отримає цифрове посвідчення. Потім собаку зареєструють у базі й згодом правоохоронці зможуть її ідентифікувати, наприклад, якщо вона загубиться.

Наразі господарі розповідають, що дуже складно зробити якісне зображення, бо тварини постійно рухаються і фото виходять нечіткі. До того ж ніс собаки потрібно сфотографувати з різних сторін.

Відбиток носа у тварини так само унікальний і ніколи не змінюється, як відбитки пальців у людини. Як пише China Daily, реєстрація тварин за допомогою фото їхнього носа безпечніша, ніж ідентифікація за чипом, оскільки зменшує ризик травмування.

Водночас технологія призначена лише для носів собак, бо, за словами розробників, ніс котів дуже важко просканувати.

За оцінками, у Ханчжоу живе 100 тисяч собак і частина з них незареєстрована. Місцева влада сподівається, що цифрові посвідчення дозволять їм швидше знаходити загублених тварин, а також карати недобросовісних господарів.

Схожий додаток для розпізнавання тварин працює в американському місті Балтімор. Finding Rover повністю аналізує фото мордочки тварини і зіставляє його з іншими фото у базі. Програму використовують для пошуку загублених котів і собак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: