fbpx
Сьогодні
14:12 06 Лют 2021

У фракції "Слуга народу" визнали, що не мають одностайності щодо кандидатури Вітренка на посаді міністра енергетики

Парламентська фракція "Слуга народу" не може прийняти одностайного рішення щодо призначення Юрій Вітренка міністром енергетики.

Про це повідомили народна депутатка Євгенія Кравчук в інтерв'ю "24 Каналу".

Нардеп повідомила, що близько 45 людей із фракції "Слуга народу" не підтримують кандидатуру Вітренка. Також проти цього виступає спікер парламенту Дмитро Разумков.

"Я абсолютно переконана, що без зовнішніх голосів ми не зможемо самостійно проголосувати кандидатуру Вітренка", – зізнається Кравчук.

Вона підкреслила, що попри чисельну перевагу фракції у деяких питаннях "Слуга народу" не може дійти консенсусу.

Небажання обрати Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики Євгенія Кравчук пов'язує частковою високою премією для нього.

"Можливо, у когось є ще якісь особисті переконання. Однак в нас є невеликий резерв у порівнянні з другим разом. Досить багато моїх колег тоді були у Страсбургу, у відрядженні в ПАРЄ. Додаткові голоси ми зможемо знайти, але треба розуміти, що це мають підтримати й інші групи та фракції", – розповіла Кравчук і заявила, що буде підтримувати кандидатуру Вітренка іще раз.

Також вона висловила переконання, що Андрій Герус не має бажання обійняти посаду міністра енергетики.

Нагадаємо, що 17 грудня 2020 року Верховна Рада не змогла призначити Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра енергетики. Тоді проголосували "за" лише 186 народних депутатів.

21 грудня Кабмін призначив Вітренка в.о. міністра енергетики.

Своєю чергою Володимир Зеленський 25 січня попросив депутатів монобільшості підтримати призначення Вітренка на посаду першого віцепрем'єра – міністра енергетики. Він пояснив, що в.о. міністра обмежений у повноваженнях.

Однак, удруге голосування за кандидатуру Юрія Вітренка теж було провалене.

Довідка

Юрій Вітренко – колишній виконавчий директор НАК "Нафтогаз України". Із квітня 2019 по червень 2020 року очолював наглядову раду ПАТ "Укрнафта". Із жовтня 2019 по січень 2020 року був членом наглядової ради "Укроборонпрому".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: