fbpx
Сьогодні
14:40 06 Лют 2021

Ткаченко пояснив, чому не піднімають мовні квоти на телебаченні та радіо

Квоти задля збільшення україномовного контенту на телебаченні та радіо не збільшують, бо це призвело б до збитків телетелеканалів, медійних компаній, виробників, які значною мірою виробляють продукт російською мовою, з огляду на цільову аудиторію та експорт цієї продукції.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю Obozrevatel.

За його словами, на початку війни він був прихильником запровадження 100% квот, що "повністю перевернуло би систему бізнесу в країні", однак це призвело б до великих збитків тим, хто орієнтувався на іномовну культуру.

"Мені в цьому плані було простіше: я свідомо закрив свій бізнес в РФ у 2014 році. Але переважна більшість людей, що працюють у цій сфері, працюють не тільки заради високого мистецтва, а й заради заробляння грошей. І ця економічна модель не спрацьовує", – розповідає Ткаченко.

Та попри це, за словами міністра, МКІП працює над створенням умов для переходу на виробництво та транслювання продукту українською мовою.

"Вже створено умови для фінансування зйомок кіно, серіалів, спільного виробництва. І коли ми побачимо, що в країну переважно із Заходу для виробництва аудіовізуального продукту заходитимуть не умовні 50 мільйонів, а 300-500 – все станеться саме собою. І тоді можна буде спокійно говорити про 100% квотування української мови", – зазначає Ткаченко.

Водночас він підкреслює, що наразі запровадження квот лишається питанням дискусійним і наразі про їх перегляд мова не йде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: