fbpx
Сьогодні
12:17 06 Лют 2021

Макрон виступив за завершення "Північного потоку-2"

Фото ЕРА

Еммануель Макрон передумав і підтримав завершення будівництва російського "Північного потоку-2".

Про це французький президент заявив під час спільної відеоконференції із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, передає "5 канал".

Сторони домовилися, що мають усунути розбіжності щодо будівництва газопроводу напередодні перемовин із американським президентом Джо Байденом. Адже США активно виступають проти будівництва газопроводу.

"Що стосується цього проекту, який майже завершено, то не варто чекати ніяких нових заяв без близької координації Німеччини та Франції. Ми хочемо сказати, що будемо працювати на зміцненням незалежності енергетичної стратегії Європи", – наголосив Макрон.

"Франція має більше ядерної енергетики, і роль газу для них не настільки важлива, як для Німеччини, яка видобуває вугілля, і яка рішуче підтримує відновлювані джерела енергії. Що стосується адміністрації Байдена, звичайно, ми будемо йти на переговори з адміністрацією, але я вважаю, що врегулювання політичних розбіжностей за допомогою санкцій – не найкращий спосіб", – заявила Меркель.

Ще у серпні 2020 року Еммануель Макрон заявив, що висловлював свої сумніви щодо газопроводу канцлерці Меркель.

Нагадаємо, 9 грудня нижня палата Конгресу проголосувала за прийняття оборонного бюджету США на 2021 рік, який включає посилення санкцій проти "Північного потоку-2".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: