fbpx
Сьогодні
21:35 06 Лют 2021

Кулеба: Розбиратися з поглядами Навального на Крим будемо, коли він вийде з-за ґрат

фото: МЗС

Міністр закордонних справ (МЗС) Дмитро Кулеба заявив, що Україна має підтримувати ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами Кулеби, Україна виступає на захист росіян, які прагнуть демократичних змін, а Олексій Навальний став уособленням цих змін.

"Я принципово завжди виступатиму на підтримку людини, яку свавільно кидають за грати по абсолютно очевидному політичному кейсі. Коли він вийде з-за ґрат, очевидно, ми будемо з ним розбиратися, з його поглядами на Крим і на відносини з Україною. Це інше питання. Але права людини мають поважатися. Тому справа Навального у цьому плані є очевидною", – сказав Кулеба.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Попри це московський суд відправив опозиціонера Олексія Навального на 3,5 роки у колонії загального режиму. Проте його термін перебування у в'язниці був скорочений, оскільки суд врахував час, проведений під домашнім арештом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: