fbpx
Сьогодні
09:14 06 Лют 2021

Google випустив дудл, який присвятив 25-річчю антарктичній станції "Академік Вернадський"

Українська арктична станція "Академік Вернадський" 6 лютого святкує своє 25-річчя, коли вона була передана від Великої Британії.

З цієї нагоди команда Google створила яскравий анімований дудл, на якому зображена антарктична станція з українським прапором, а поруч із нею бавляться пінгвіни.

Головне призначення станції "Академік Вернадський" — проведення наукових досліджень щодо зміни клімату, озонової діри, реакції тварин і рослин на потепління тощо. У квітні 2020 року на станції розпочали роботу учасники 25-ї Української антарктичної експедиції.

У відповідь на дудл команда станції створила свій варіант логотипу Google #MySuperG на тлі "Академіка Вернадського" з дотриманням політики найменшого втручання в природу. На фото також видно субантарктичних пінгвінів, які стали героями дудла.

Відповідь на дудл на арктичній станції

Довідка

Українська антарктична станція "Академік Вернадський" розташована на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу, що поблизу Антарктичного півострова, за 15 тис. км від України.

Станція була заснована Великою Британією і є однією з найстаріших дійсних станцій в Антарктиці. 6 лютого 1996 року станція була офіційно передана Україні та перейменована з "Фарадей" на "Академік Вернадський" — на честь видатного вченого, засновника вчення про біосферу і ноосферу, першого президента Академії наук України (1918 року) Володимира Вернадського.

Нагадаємо, що "Рубрика" змогла поспілкуватися з однією з учасниць арктичної експедиції про життя на станції "Академік Вернадський".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: