fbpx
Сьогодні
08:58 05 Лют 2021

Як Зеленський День народження святкував: велика вечірка у квартирі друга попри карантин

English version here

Президент Володимир Зеленський відсвяткував своє 43-річчя у колі близько 30 гостей, попри карантинні обмеження, яких він закликав дотримуватися.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

За даними журналістів, 29 січня Володимир Зеленський відзначав свій день народження у квартирі співвласника студії «Квартал-95» та бізнес-партнера Ігоря Коломойського Тімура Міндіча у Києві. Святкування тривало приблизно 8 годин, на нього завітали близько 30 гостей. Ніхто з них не був у захисній масці «ні в квартирі, ні на виході з будинку, навіть сідаючи в таксі», як цього вимагають карантинні обмеження.

Серед гостей на дні народженні президента «Схеми» помітили першого помічника президента Сергія Шефіра, керівника Офісу президента Андрія Єрмака, його заступника Кирила Тимошенка, міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

За даними журналістів, на свято прибули також учасники проєкту «Квартал-95» Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Олена Кравець, Міка Фаталов, Валерій Жидков, Степан Казанін, Артем Гагарін та режисер Олексій Кірющенко.

На запит розслідувачів один із гостей Олександр Пікалов підтвердив, що був на святкуванні, але зазначив: коли він там був, «там не було одночасно стільки людей».

Це порушення карантину?

Як пояснив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, на масових заходах під час карантину можуть перебувати не більше 20 людей за умови, що вони дотримуватимуться соціальної дистанції у 1,5 метра та носитимуть захисні маски. Цей пункт поширюється й на домогосподарства, тобто на приватні помешкання.

Таксі прирівнюється до громадського транспорту, тож пасажири обов'язково мають носити маску.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року президент Володимир Зеленський та голова Офісу президента Андрій Єрмак вже хворіли на COVID-19. Перед тим, як захворювання підтвердили в Олени Зеленської, президент заявляв, що хотів сам заразитися коронавірусом, аби на власному прикладі показати людям, «що це страшно».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: