fbpx
Сьогодні
14:43 05 Лют 2021

Українсько-американська компанія отримала $90 млн від NASA для місії на Місяць

Компанія Firefly Aerospace українського бізнесмена Максима Полякова допоможе NASA у висадці людей на Місяць у 2023 році – агентство надало 93,3 млн доларів фінансування.

Про це йдеться у повідомленні NASA.

Доставка корисного вантажу, яку буде здійснювати Firefly Aerospace буде досліджувати різноманітні умови та ресурси Місячної поверхні, що допоможе підготуватися до місій людини на Місяць.

Ініціатива є ключовою частиною програми NASA "Артеміда". Firefly Aerospace буде відповідати за повний цикл доставки вантажу, зокрема інтеграцію корисного вантажу, запуск із Землі, посадку на Місяць та операції в рамках місії.

Для програми використовуватимуть посадковий апарат компанії Blue Ghost.

"Корисні вантажі, які ми надсилаємо в рамках цієї доставки, охоплюватимуть різні сфери від дослідження місячного грунту і випробування технології відбору зразків, до надання нам інформації про теплові властивості Місяця та магнітне поле", – сказав Кріс Калберт, менеджер ініціативи CLPS в Космічному центрі Джонсона NASA в Г'юстоні.

Cedar Park, де розроблявся посадковий апарат Blue Ghost, також стане операційним центром компанії для місії доставки 2023 року.

Firefly Aerospace (раніше – Firefly Space Systems) – приватне аерокосмічне підприємство, зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США), яке розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос. У 2017 році компанію купив український підприємець Максим Поляков, він перезапустив її під новою назвою Firefly Aerospace.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: