fbpx
Сьогодні
12:09 05 Лют 2021

Рада підтримала скасування паперових трудових книжок

Верховна Рада підтримала у другому читанні проєкт закону №3623 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі"

Проєкт закону у другому читанні підтримали 265 народних депутатів.

Згідно з текстом пояснювальної записки до проєкту закону, документом пропонується ведення обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

Зазначається, що закон спростить доступ до інформації про трудовий стаж. При цьому пенсії пропонується призначати автоматично через електронний кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України.

Згідно з текстом закону, реєстр застрахованих осіб формуватиме та вестиме Пенсійний фонд. У разі відсутності відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб, Пенсійний фонд має зібрати її протягом п'яти років з дня набрання чинності закону. Для цього страхувальники або застраховані особи мають надати Пенсійному фонду наявні трудові книжки особисто під підпис.

Крім того, якщо в системі будуть відсутні дані про страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, територіальний орган ПФУ зобов'язаний інформувати застраховану особу про це та про необхідність їх подання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: