fbpx
Сьогодні
16:22 05 Лют 2021

Омбудсмен на Житомирщині перевірив результати впровадження реформи інтернатних закладів

Фото: ОПУ

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба відвідав Житомирську область, яка є пілотною в реформі інтернатних закладів, що впроваджується за підтримки БФ «Люмос».

Про це пише Офіс Президента. 

Микола Кулеба спільно з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою та головою Житомирської облдержадміністрації Віталієм Бунечком побували у Кмитівській спеціальній школі-інтернаті для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку, загальноосвітній школі в Бердичеві, де організовано інклюзивне навчання, та відвідали прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу.

«Школа № 18 у Бердичеві – дуже гарний приклад організації інклюзивного навчання. 40 учнів з особливими освітніми потребами мають можливість здобувати якісну освіту та проживати в сім'ї», – зауважив Микола Кулеба.

Омбудсмен на Житомирщині перевірив результати впровадження реформи інтернатних закладів

Фото: ОПУ

Голова Житомирської ОДА наголосив, що кожна дитина має право на підтримку своїх батьків та громади, у якій вона проживає, а також на рівні можливості.

«Значною мірою це стосується дітей з особливими освітніми потребами. Найважливіше в роботі з такими дітками – не нашкодити та створити умови, у яких вони поступово зможуть відчути себе рівноправними членами нашого суспільства», – зазначив Віталій Бунечко.

Під час поїздки також відвідали прийомну родину в селі Рея Бердичівського району, яка шість років тому взяла до себе хлопчика Юру. Нині він навчається в інклюзивному класі та має асистента. Батьки хлопчика відзначають великий прогрес у його розвитку відтоді, як він потрапив у їхню сім'ю.

Омбудсмен на Житомирщині перевірив результати впровадження реформи інтернатних закладів

Фото: ОПУ

У Посольстві Канади в Україні зазначили, що для України надзвичайно важливо продовжувати впровадження реформи деінституціалізації, перенаправляючи державну підтримку від інтернату до сім'ї, школи та громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: