fbpx
Сьогодні
15:34 05 Лют 2021

Нардеп Пушкаренко вимагає почати відновлення садиби Сікорського

English version here

Упродовж багатьох років Міноборони нічого не робило для реконструкції родинної садиби видатного українця Ігоря Сікорського, якого знають та шанують у всьому світі. З такою заявою з парламентської трибуни до колег звернувся народний депутат Арсеній Пушкаренко.

«Це людина, яка винайшла гвинтокрил. Людина, яку знають у всьому світі. І в усьому світі знають, що Ігор Сікорський – українець. Армія США вже багато років використовує переважно гвинтокрили Сікорського. Саме він на початку 20 століття розробляв перші прототипи та через кілька десятків років у США зумів підняти їх у повітря», – зазначив депутат.

Він нагадав, що у 2000 році Міноборони віддало сімейну садибу відомого авіаконструктора в оренду на 49 років сумнівному благодійному фонду із зобов'язанням її реконструювати.

Оскільки фонд робив все, щоб знищити будову та на її місці звести висотку, оборонне відомство розірвало договір, і садиба повернулася у власність держави.

«Але протягом останніх п'яти років Міноборони, на жаль, не робить нічого, щоб почати реконструкцію садиби нашого земляка Ігоря Сікорського. Більш того, міністерство робить все, щоб садиба і далі руйнувалася», – заявив Пушкаренко.

Депутат ініціює звернення до Міноборони з вимогою негайно розпочати реконструкцію садиби.

«Сьогодні й корпорація Сікорських, капіталізація якої складає мільярди доларів, і США готові фінансово підтримати реалізацію цього проєкту. Я сподіваюся, що Міністерство оборони нас почує, і ми доб'ємося реконструкції садиби Сікорського», – сказав Пушкаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: