fbpx
Сьогодні
16:01 05 Лют 2021

Мін'юст почав підготовку до арбітражу з "Мотор Січ"

У Міністерстві юстиції розповіли деталі підготовки до арбітражу з "Мотор Січ".

Про це пише Радіо Свобода.

За словами уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Ігоря Ліщини, арбітражний спір, ініційований "Мотор Січ", розглядатиметься арбітражним трибуналом ad hoc (створеним для конкретного випадку) відповідно до арбітражного регламенту ЮНІСТРАЛ.

"Наразі сторони справи узгоджують процедурні питання та формують склад арбітражного трибуналу, після чого арбітражним трибуналом буде видано процесуальний наказ, яким визначатиметься графік розгляду справи", – цитує видання відповідь на запит.

Зазначається, що Мін'юст ще не уклав договору про закупівлю юридичних послуг, але готується провести відповідні закупівлі.

Так, наразі відомство отримало лише заяву про арбітраж, в якій викладено короткий зміст позовних вимог. Повна позовна заява буде подана пізніше, після завершення процедури формування арбітражного трибуналу та видання першого процесуального наказу, яким буде визначено строки та порядок ведення арбітражного розгляду.

Ліщина додав, що формування правової позиції по кожній арбітражній справі відбувається у співпраці міністерства та інших зацікавлених органів з юридичним радником.

У виданні нагадали, що 4 вересня 2020 року китайські інвестори ПАТ «Мотор Січ» направили Міністерству юстиції України повідомлення про інвестиційну суперечку з вимогою про відшкодувати 3,5 мільярда доларів. 5 грудня китайська сторона направила українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна "відповідно до угоди між урядом України та урядом КНР про заохочення і взаємний захист інвестицій".

У Радіо Свобода додали, що інколи рішення подібних суперечок знаходиться під час доарбітражного періоду урегулювання. У мін'юсті запевнили, що намагались домовитись із китайською стороною, утім, інвестори ПАТ «Мотор Січ» наполягли на арбітражі.

Нагадаємо, генеральний конструктор АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв заявив про рейдерське захоплення підприємства.

31 січня мало б відбутися зібрання акціонерів "Мотор Січ", однак воно було зірване, а СБУ довелося зламувати двері, аби потрапити на підприємство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: