fbpx
Сьогодні
09:16 05 Лют 2021

"Америка повернулася": Байден заявив про відновлення альянсів і розповів, що пообіцяв Путіну у відповідь на агресію

Фото Reuters

Президент США Джо Байден заявив про намір відновити альянси США з партнерами та прийняти сучасні глобальні виклики

Про це Байден сказав у виступі, оприлюдненому його пресслужбою у Twitter.

"Я хочу надіслати світові чіткий сигнал: Америка повернулася. Дипломатія повернулася. Ми відновимо наші альянси, ми повернемося до взаємодії зі світом та приймемо величезний виклик, що стоїть перед нами – пандемією, глобальне потепління та відстоювання демократії й прав людини в усьому світі", – сказав Байден.

Президент США також розповів, що у розмові з президентом РФ Володимиром Путіним пояснив йому, що Росії доведеться заплатити за агресивну політику.

"Я чітко пояснив Володимиру Путіну в зовсім іншій манері, ніж мій попередник, що скінчилися дні, коли США поступалися перед лицем агресивних дії РФ, кібератаками, втручанням в американські вибори. Ми не будемо коливатися, щоби збільшити ціну, яку РФ повинна заплатити за ці дії", – сказав Байден.

Крім того, Байден згадав про російського опозиціонера Олексія Навального, якому суд РФ замінив умовний термін на ув'язнення у колонії загального режиму.

"Навального обрали ціллю за те, що він виявляв корупцію", – сказав Байден, закликавши негайно і без жодних умов звільнити політика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: