fbpx
Сьогодні
Екорішення 23:27 04 Лют 2021

У В'єтнамі створили недорогу "сміттєву пастку" для видалення з річок плаваючого сміття та пластикових відходів

Перша з серії сміттєвих пасток, встановлена уздовж в'єтнамської річки Сонг Хонг, другої за довжиною річки в країні, також відомої як Червона рік, призначена для видалення плаваючих відходів і сміття з води, яка тече в напрямку Тонкінської затоки.

«Останні наукові дані підтверджують, що нам потрібен набір рішень для боротьби із забрудненням океану пластиком, від скорочення нашої залежності від первинного пластику до поліпшення збору і переробки відходів до очищення пластикових відходів, які потрапляють в навколишнє середовище», – каже Ocean Conservancy's Чевер Вольтмер.

«Річки часто служать шляхами для пластику, що виходить в море, тому подібні сміттєзбиральні машини є важливими інструментами для очищення. Унікальність цієї конкретної моделі полягає в тому, що вона недорога, спроектована на місці і виготовлена ​​з матеріалів місцевого виробництва».

Сміттєві пастки – це робота В'єтнамського центру збереження морського середовища і розвитку спільнот (MCD), який вже близько року тестує їх в Сонг Хонг, зібравши понад 18 тонн плаваючих відходів. Тепер, завдяки фінансуванню через Коаліцію за чисті течії ініціативи Benioff Ocean Initiative, протягом наступних двох років буде розгорнуто більше споруд уздовж річки та її приток в провінції Намдінь.

Якщо перехоплювач Ocean Project представляє собою судно, схоже на баржу, призначене для видалення пластику під час патрулювання річок, то пастка для сміття має плаваючі бони та платформи, зв'язані з берегом річки.

Місцева команда буде видаляти і сортувати виловлене сміття кожні три дні. Пластикові відходи, такі як пляшки, будуть продаватися підприємствам з переробки, в той час як пластик нижчої якості, наприклад пакети і плівки, буде перероблятися на спеціальному підприємстві в Нам Діні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: