fbpx
Сьогодні
10:43 04 Лют 2021

Верховний Суд відмовився відкривати справу щодо відсторонення Тупицького

Верховний суд відмовив голові Конституційного суду Олександру Тупицькому у відкритті провадження у справі його відсторонення від роботи КСУ, оскільки цей позов не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства.

Про це повідомила пресслужба Верховного суду у Фейсбуці.

"Верховний суд зазначив, що відповідно до ч.2 ст.19 КАС України юрисдикція адміністративних судів не поширюється на справи, зокрема, віднесені до юрисдикції Конституційного Суду України", – йдеться в повідомленні.

Також суд зазначив, що правовий статус президента України належить до сфери конституційних правовідносин, тому офіційне тлумачення Конституції України, зокрема, в цій частині, як і вирішення питання про відповідність закону, іншого правового акта (їх окремих положень) щодо обсягу повноважень президента Конституції України, також є винятковим повноваженням Конституційного суду України.

У повідомленні суду не говориться, хто виступав позивачем у цій справі. Разом з тим, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", позивач – глава Конституційного суду України Олександр Тупицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: