fbpx
Сьогодні
21:54 04 Лют 2021

Три сценарії: у Кабміні спрогнозували, коли відкриються кордони для українців

В контексті глобальної пандемії коронавірусу, відкриття кордонів для українців і планування відпусток влітку є три сценарії.

Їх в інтерв'ю ТСН озвучила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

"Є три сценарії. Планування травневих або літніх відпусток може бути ускладнено через продовження жорстких локдаунів по всьому світу. У такому випадку ми звичайно будемо обмежені у виборі країн Сьогодні Державна авіаційна служба вже затвердила перелік країн для виїзду українців в літній сезон. Це природні туристичні напрямки, такі як Туреччина, Кіпр, Туніс, Чорногорія, Хорватія, Болгарія, Грузія, Албанія та інші. Деякі з них країни ЄС", – розповіла Стефанишина.

За її словами, другий сценарій, полягає в тому, що може бути істотне зниження рівня захворюваності в Україні та це буде сприяти відкриттю кордонів. Вона передбачає, що до кінця весни українці матимуть ширший доступ за кордон, ніж зараз.

"Але також третій сценарій полягає в тому, що передумовою доступу до певної країни буде отримання вакцини. На той час… не буде дефіциту в доступі до вакцини. Це не буде проблемою, так само і в Україні", – вважає віцепрем'єрка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: