fbpx
Сьогодні
10:30 04 Лют 2021

Ткаченко назвав заблоковані канали "інструментами тероризму"

Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко навів аргумент на підтримку санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Це він зробив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"По-перше, ці канали не є медіа. Це класичний інструмент тероризму в країні, яка веде війну. Уявімо ситуацію: раптово Росія вирішила повернути собі Аляску, щось там не так продали. І в Америці веде мовлення російський канал, який говорить, що агресія проти Аляски – це круто", – пояснив міністр.

Як підкреслив Ткаченко, в Україні подібна ситуація триває "протягом багатьох років, зокрема коштом держави-агресора або окупованих територій".

"І це нормально? Це війна проти нашої волі і незалежності! Про жодну свободу слова тут не йдеться", – додав глава Мінкульту.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

Також МКІП направить до YouTube прохання про закриття підсанкційних телеканалів.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

"Українська Правда" із посиланням на власні джерела повідомила, що СБУ та РНБО знайшли докази фінансування 112, ZIK і NewsOne з ОРДЛО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: