fbpx
Сьогодні
14:32 04 Лют 2021

SpaceX доставив 18-ту партію інтернет-супутників

Американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX доставити на орбіту Землі 18-ту партію інтернет-супутників системи Starlink.

Про це пише видання Everyday Astronaut.

Запуск ракети-носія Falcon 9, яка доставила вантаж на орбіту, відбувся о 8:20:03 за київським часом (1:20 a.m. EST) з комплексу 39A (LC-39A) Космічного центру Кеннеді у штаті Флорида. Це 108-й запуск ракет покоління Falcon.

Через 8 хвилин 26 секунд після запуску, багаторазова частина ракети-носія Falcon 9 мала б приземлитися на безпілотну платформу "Just Read the Instructions" в Атлантичному океані.

Пізніше у SpaceX повідомили про успішне виведення 60 супутників на орбіту.

Запуск 19-ї партії супутників Starlink заплановано в найближчі дні.

Довідка

Перший багаторазовий ступінь Falcon 9 компанія Маска використовуватиме по десять разів, потім їх оглядатимуть, змінюватимуть зношені деталі та використовуватимуть ще до 90 разів.

Компанія Ілона Маска – світовий лідер за кількістю супутників на орбіті Землі. Зараз їх понад 1000, а за декілька років їх кількість має досягти 42 тисяч.

Ракета Falcon 9, яка і використовується для доставки супутників системи Starlink на орбіту, за один виліт може доставити максимум 60 апаратів. Більшу кількість супутників зможе виводити космічний корабель компанії Маска — Starship.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: