fbpx
Сьогодні
17:35 04 Лют 2021

ОПЗЖ ухвалила резолюцію про ініціювання імпічменту Зеленському

English version here

Політична партія ""Опозиційна платформа За життя"" ініціювала імпічмент президенту України Володимиру Зеленському з формулюванням "за грубі та систематичні порушення Конституції й законодавства України.

Відповідна резолюція оприлюднена на сайті політсили. Рішення ухвалено на XXIV з'їзді ОПЗЖ, який пройшов у четвер, 4 лютого.

У документі говориться, що його делегати засуджують "антиконституційні та протиправні дії" Зеленського, який своїм указом №43/2021 від 2 лютого 2021 року ввів персональні санкції проти народного депутата України, члена політради ради партії Тараса Козака та заблокував роботу трьох телеканалів "112 Україна ", NewsOne і ZIK.

"Вважаємо це нападом на демократію, свободу слова та спробою встановлення диктатури", – йдеться в резолюції.

Партія запевняє, що Зеленський порушив Конституцію, закони, принципи демократії та верховенства права.

Так, делегати постановили:

  • Депутатській фракції ОПЗЖ у Верховній Раді розпочати процедуру відсторонення Зеленського з посади президента в порядку імпічменту.
  • Керівним органам партії скоординувати необхідні ресурси для захисту Козака, а також прав колективів телевізійних каналів "112 Україна", NewsOne і ZIK.
  • Обласним партійним організаціям розпочати збір підписів за підтримку імпічменту Зеленського.
  • Місцевим партійним організаціям забезпечити роз'яснення позиції партії щодо імпічменту президента українському суспільству.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: