fbpx
Сьогодні
15:12 04 Лют 2021

"Ніяких репресій немає": Кремль відповів на критику щодо засудження Навального і розгону мітингувальників

Фото Reuters

Росія у відповідь на критику іноземних політиків щодо вироку опозиціонеру Олексію Навальному знову зажадала не втручатися в її внутрішні справи.

Таку заяву зробив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам у четвер, 4 лютого, в Москві, повідомляє DW.

"Ми не маємо наміру брати до уваги подібні заяви з питань застосування наших законів до тих, хто їх порушує, і до вердиктів нашого російського суду. Ці теми ми готові роз'яснювати, але обговорювати їх ми не готові ні з ким", – заявив Пєсков.

Пєсков також відкинув звинувачення в масових репресіях проти учасників несанкціонованих акцій протесту.

"Ніяких репресій немає. Є заходи, що вживаються поліцією щодо порушників закону, щодо учасників незаконних акцій ", – вказав він.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Попри це московський суд відправив опозиціонера Олексія Навального на 3,5 роки у колонії загального режиму. Проте його термін перебування у в'язниці був скорочений, оскільки суд врахував час, проведений під домашнім арештом.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: