fbpx
Сьогодні
20:54 04 Лют 2021

Мендель вважає, що ОПЗЖ намагається спровокувати кризу в державі ініціативою імпічменту Зеленському

Прессекретар президента Юлія Мендель заявила, що депутати "Опозиційної платформи — за життя" ініціативою імпічменту Володимиру Зеленському намагаються "внести розкол і спровокувати внутрішню кризу" в Україні

Про це вона написала на свої сторінці у Facebook.

"На комусь шапка горить. За закриття проросійської пропаганди, що підриває політику України та наш шлях до ЄС, ОПЗЖ вимагає імпічменту президента", – написала Мендель.

Вона зазначила, що рішення закрити пропагандистські медіаплатформи – колегіальне та широко підтримане українським суспільством.– відповідає чинній Конституції України та чинному закону України "Про санкції".

"Було передбачувано, що ОПЗЖ намагатиметься врятувати активи одного зі співкерівників цієї політичної структури. Тому розцінюємо заяви ОПЗЖ у відповідь на рішення РНБО про санкції як риторичне і піарне прикриття захисту активів співкерівника цієї політичної структури. Насправді в цьому випадку імпічмент – це суто пропагандистська ініціатива, розрахована на підняття скандалу навколо теми, яка точно викликала позитивну реакцію та об'єднання суспільства. Такою ініціативою вони пробують внести розкол і спровокувати внутрішню кризу, що притаманно ідеології цієї партії", – написала Мендель.

Також прессекретарка Зеленського зауважила, що не варто ототожнювати свободу слова та свавілля пропаганди і "тим більше за гроші та в інтересах держави-агресора та окупаційних структур".

"Якщо ОПЗЖ хоче попіаритись з використанням теми імпічменту, то це їхнє право як політичної сили. Однак усе суспільство бачить, що вони просто використовують цю риторику та цей піар заради дуже цинічного та корисливого інтересу – порятунку активів однієї особи", – наголосила Мендель.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: