fbpx
Сьогодні
18:27 04 Лют 2021

У Дубаї створять перший у світі "космічний суд"

У Дубаї створять перший у світі «космічний суд», який буде врегульовувати комерційні спори у космічній галузі.

Про це повідомили у Дубайському міжнародному фінансовому центрі (DIFC), на базі якого планують створити космічний суд.

Для реалізації цієї ініціативи DIFC разом із Фондом майбутнього у Дубаї створять міжнародну групу органів державного та приватного секторів та експертів, які досліджуватимуть правове регулювання в космічній галузі.

Наразі юридичні спори щодо космічної діяльності регулюють за міжнародними конвенціями та резолюціями, разом із Договором ООН про принципи діяльності державних органів із дослідження та використання космічного простору 1967 року.

Окрім того, деякі країни уклали двосторонні або багатосторонні угоди про регулювання космічної діяльності. Тобто, попри значну комерціалізацію космічної сфери, її правове регулювання розглядається в межах діяльності держав та установ.

Однак у Дубаї пропонують оновити судову систему та створити нову «мережу судової підтримки», яка може розглядати складні комерційні угоди, пов'язані з космосом.

У DIFC зазначили, що проєкт «космічного суду» матиме три основні етапи. Спершу міжнародна група має дослідити правові інновації, пов'язані з космосом, та розробити сценарії потенційних суперечок щодо комічної діяльності.

На другому етапі експерти створять певну директиву, посібник для суддів щодо врегулювання судових позовів, а після його схвалення проводитимуть спеціальні тренінги, де навчатимуть суддів, як вирішувати позови щодо космічної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: