fbpx
Сьогодні
18:05 03 Лют 2021

У Порошенка заявили, що відновлення імпорту електроенергії з РФ є капітуляцією України

Відновлення імпорту електроенергії з Росії є енергетичною капітуляцією України.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив народний депутат України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

"Фактична незалежність – це такі важливі речі, як, у першу чергу, енергетична незалежність держави. Ми як країна, яка має надлишкові потужності з вироблення електроенергії, можемо експортувати електроенергію, замість цього сьогодні її імпортуємо. Тобто купуємо закордонне і завозимо в нашу державу замість того, щоб виробляти своє. І не просто закордонне, а з РФ і Білорусі. Білорусь – це окрема історія, а Російська Федерація – агресор, який на нас напав, і який з продажу цієї електроенергії фінансує свій державний бюджет для того, щоб і далі вбивати українців", – наголосив він.

За словами нардепа, "повний абсурд відбувається на наших очах", але всі "удають, наче нічого не відбувається".

На запитання, чому дану проблему не помічають, Гончаренко відповів:

"Очевидно, що це не можна списати на вади слуху і на якусь дурнуватість. Це означає, що комусь дуже вигідно завозити дешеву російську електроенергію, забираючи майбутнє в українських енергетиків і шахтарів. Комусь дуже вигідно посадити Україну на електричний стілець, рубильник від якого в руках Путіна, і вони це роблять, заробляючи собі надприбутки і вбиваючи українську незалежність. Це така наша енергетична капітуляція. Це негайно треба припиняти".

Нагадаємо, 1 лютого 2021 року в Україні було відновлено імпорт російської електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: