fbpx
Сьогодні
16:33 03 Лют 2021

У 2021 році США частково закриють електростанції на викопних видах палива

У 2021 році США планують вивести з експлуатації 9,1 ГВт генеруючих потужностей, що працюють на викопних видах палива.

Про це свідчать дані Агентства енергетичної інформації США (US Energy Information Administration, EIA), передає enerdata.net.

Зокрема, мають намір закрити атомні електростанції загальною потужністю 5,1 ГВт (56%), вугільні – 2,7 ГВт(30%), а також понад 800 МВт генеруючих потужностей, що працюють на нафтопродуктах, 253 МВт – на газі, і 143 МВт – на біомасі.

Так, корпорація Exelon Corporation планує вивести з експлуатації АЕС Dresden і АЕС Byron в штаті Іллінойс (Illinois) загальною потужністю 4,1 ГВт. У 2019 році компанія вже вивела з експлуатації два реактори на АЕС Three Mile Island сумарною потужністю 819 МВт і реактор потужністю 677 МВт на АЕС Pilgrim, термін експлуатації яких склав 45 і 47 років відповідно.

Зараз компанією експлуатуються 95 ядерних реакторів загальною потужністю 102 ГВт. Енергокомпанія Entergy у 2020 році вивела з експлуатації реактор № 2 на АЕС Indian Point у штаті Нью-Йорк електричною потужністю 1,3 ГВт, а виведення з експлуатації реактора № 3 потужністю 1 ГВт на АЕС Indian Point заплановано на квітень 2021 року.

Енергокомпанія NextEra Energy зупинила ядерний реактор потужністю 600 МВт на АЕС Duane Arnold. Масштабна відмова від використання атомної енергії, яка останнім часом спостерігається у США, обумовлена історично низькими цінами на природний газ, повільним зростанням попиту на електроенергію і посиленням конкуренції з боку ВДЕ-генерації.

У 2021 році планується вивести з експлуатації 2,7 ГВт потужності, в основному старих енергоблоків на вугільних електростанціях, у тому числі 670 МВт на вугільній ТЕС Chalk Point в штаті Меріленд, ТЕС Big Bend у штаті Флорида, ТЕС Bridgeport Station у штаті Коннектикут і ТЕС Genoa у штаті Вісконсін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: