fbpx
Сьогодні
16:15 03 Лют 2021

"Справа не в свободі слова": в "Слузі народу" пояснили санкції проти телеканалів

English version here

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про введення санкцій проти трьох українських телеканалів, а також їх власника – депутата Тараса Козака. Депутат від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв заявив, що ці телеканали є агентами російського впливу.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Я б не зводив це до закриття каналів – це відверто проросійський і російський дискурс, в який зараз намагаються запхнути цю всю дискусію. Розмова повинна йти про антиукраїнську діяльність, зокрема діяльність, яка є спільною з терористами, які окупували український Донбас, з російськими найманцями та їх маріонетками – і про їх спільний бізнес. А також про бізнес, який тут вели агенти російського впливу", – сказав нардеп.

На думку Потураєва, діяльність цих телеканалів фінансується з окупованих територій.

"Саме про це ми повинні говорити, саме з цим ми боролися. Ця ситуація не про канал, не про свободу слова. Це про фінансування пропаганди грошима, які мають походження з окупованих територій", – сказав він.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

"Українська Правда" із посиланням на власні джерела повідомила, що СБУ та РНБО знайшли докази фінансування 112, ZIK і NewsOne з ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: