fbpx
Сьогодні
12:44 03 Лют 2021

Разумков пояснив, чому не підтримав блокування телеканалів Медведчука

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пояснив, що не підтримав у Раді нацбезпеки й оборони запровадження санкцій до нардепа Тараса Козака та телеканалів, підконтрольних Віктору Медведчуку, бо Служба безпеки України не обґрунтувала необхідність санкцій.

Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді.

За його словами, рішення про санкції приймалося шляхом письмового опитування. Але він утримався від голосування, оскільки додаткової інформації від спецслужб не було в його пакеті документів, а також інформації від голови Служби безпеки України.

"Якщо така інформація є, то мені здається, що вона не повинна бути в закритому режимі. Тому що суспільство і журналістська спільнота має розуміти позицію та фактаж… В такому випадку наступним кроком мають бути відповідні дії правоохоронних органів і генерального прокурора", – додав Разумков, уточнивши, що він утримався при голосуванні.

Окрім того, Разумков переконаний, що санкції варто застосовувати проти осіб, яких неможливо покарати на території України. Однак якщо це громадяни України – тоді у разі співпраці із терористами цим має опікуватися суд.

"Стаття 1 пункт 2 закону про санкції говорить про особу, яка фінансує тероризм. Якщо ми говоримо про тероризм і якщо ці люди знаходяться на території нашої держави, якщо є інформація про те, що вони допомагають якось "ЛНР", "ДНР" або країні-агресору, то тут повинна бути термінова інформація на генерального прокурора – подання, підозра і в рамках діючого законодавства український суд повинен прийняти рішення", – зазначає Разумков.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: