fbpx
Сьогодні
10:48 03 Лют 2021

Порошенко пояснив, чому за його каденції не було заблоковано канали Медведчука

Фото Reuters

П'ятий президент України та лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко заявив, що підтримує рішення РНБО щодо блокування проросійських телеканалів.

Заява Порошенка була опублікована пресслужбою партії.

Експрезидент пояснює, що на заваді блокуванню стала, буцімто, виборча кампанія.

" Закриття каналів під час виборів створило би фундаментальну проблему з їх визнанням як чесних та прозорих. Ми відклали це на поствиборчий період. Але вибори виграв пан Зеленський. І, до речі, всі три канали підтримували саме його", – розповідає Порошенко.

Петро Порошенко заявив, що це є відповіддю для тих, хто закидав його відкладання цього рішення. "Порошенко навіть при розв'язанні складних політичних проблем дотримувався норм права, а воно прямо забороняє санкції проти українських фізичних та юридичних осіб, крім як за причетність до фінансування тероризму. Правова чистота рішень теж має значення, хай не для українських судів, але для Європейського суду так точно", – каже він.

Водночас із привітанням такого рішення Порошенко піддав критиці Зеленського. Зокрема він питає чому Зеленський чекав із блокуванням два роки та чому санкції не стосуються телеканалу "НАШ".

Також Порошенко не відкидає, що влада може почати здійснювати санкційний тиск і щодо інших телеканалів.

"Ми також застерігаємо владу від тиску на українські патріотичні телеканали, бо розуміємо, що прецедент з медіа Медведчука цікавить її не лише в контексті боротьби з російською пропагандою, але й з точки зору боротьби з будь-якою критикою на адресу Зеленського", – стверджує Порошенко.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: