fbpx
Сьогодні
18:33 03 Лют 2021

Голова Нацради прокоментувала введення санкцій проти групи каналів Медведчука

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила провайдерам про необхідність вимкнути мовлення каналів "112 Україна", NewsОne і ZIK після запровадження санкцій.

Про це повідомила у коментарі Радіо Свобода голова Нацради Ольга Герасим'юк.

"Ми маємо довести до відома наших ліцензіатів, якими є провайдери, про те, що є таке рішення, і що вони у своїй діяльності повинні керуватися цим рішенням. Як відомо, указ президента набирає чинності з моменту його опублікування і мусить бути виконаний", – сказала Герасим'юк.

Вона також відповіла на закиди депутатів від ОПЗЖ про те, що рішення РНБО є "наступом на свободу слова".

"Це не має жодного стосунку до свободи слова. Я взагалі не вважаю їх журналістами, це – пропагандистські рупори, це ніяка не журналістська діяльність… Це йдеться не про журналістів, це про людей, які обрали для себе служіння певним політикам, виконанням їхніх наративів. А наративи, як відомо, йдуть із Кремля. І це є питанням суверенітету і незалежності нашої країни", – сказала Герасим'юк.

Вона додала, що канали постійно порушували законодавство України, але скасувати їхні ліцензії раніше орган не міг, бо не має відповідних повноважень.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

"Українська Правда" із посиланням на власні джерела повідомила, що СБУ та РНБО знайшли докази фінансування 112, ZIK і NewsOne з ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: