fbpx
Сьогодні
19:53 03 Лют 2021

Аваков заявив, що МВС чітко виконуватиме рішення РНБО про санкції

Міністерство внутрішніх справ чітко та в рамках закону виконуватиме указ президента Володимира Зеленського про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про припинення роботи деяких телеканалів, які системно займалися грубою антиукраїнською пропагандою.

Про це заявив голова МВС Арсен Аваков.

Він наголосив, що рішення про застосування санкцій ґрунтується на постанові Верховної Ради, яку було ухвалено у жовтні 2018 року, а матеріали, надані Службою безпеки України, які лягли в основу йього рішення, є "цілком достатніми та вичерпними".

"І хочу застерегти: не треба плутати поняття "свобода слова" з антиукраїнською діяльністю за гроші держави-агресора. Війна – час непростих рішень. Потрібні рішучі кроки для відстоювання інтересів держави та захисту людей не лише від куль та снарядів, а й від пропагандистської отрути за гроші агресора. Тому це рішення є проявом справді державницької позиції, а його ухвалення – прямим обов'язком президента, членів уряду та РНБО", – наголосив Аваков.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

"Українська Правда" із посиланням на власні джерела повідомила, що СБУ та РНБО знайшли докази фінансування 112, ZIK і NewsOne з ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: