fbpx
Сьогодні
14:17 03 Лют 2021

Адвокат Порошенка заявив, що усі справи щодо Байдена та п'ятого президента України були закриті

Усі справи проти президента США Джо Байдена та п'ятого президента України Петра Порошенка були блискавично закриті.

Про це під час пресконференції заявив адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков, передає телеканал Прямий.

"Справа "Байдена-Порошенка", та яка знаходилась у провадженні в НАБУ, – ця справа остаточно померла. Але те, як вона розвивалася, дозволяє заглянути в кухню того, як приймаються рішення в Офісі генпрокурора і в ДБР", – сказав Новіков.

"Місяці виявилися дуже гарячими для тих, хто це все почав. Депутат Деркач потрапив до санкційних списків США як російський агент. Він зараз токсичний для всіх, і ніхто не хоче потрапити у його становище… З самого початку було очевидним, що ця ситуація шкодить відносинам між Україною та США. Але коли стало зрозумілим, що вона шкодить ще й особисто всім причетним особам, кардинально змінилося відношення всіх правоохоронних структур до цих справ", – додав Новіков.

Він також нагадав, що 11 вересня 2020 року Печерський суд Києва прийняв рішення, яким змусило ДБР зареєструвати ще дві справи у тому ж ключі – справи "Порошенка-Байдена" – за заявою того ж Деркача.

"Це рішення було прийнято неймовірно швидко, 22 січня, коли президент Байден приступив до виконання обов'язків президента США. І за нашими даними, ці справи, які так швидко відкривали – вже закрито. У нас немає відповідних документів. Офіс генпрокурора послідовно йде лінією, що говорити про ці справи, як про справи проти Порошенка можна, але інформувати Порошенка та його адвокатів про їх перебіг чи, навіть, про їх закриття – нема потреби", – заявив Новіков.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: