fbpx
Сьогодні
19:10 02 Лют 2021

У Британії від коронавірусу помер 100-річний ветеран, який зібрав рекордні кошти для медиків

У Великій Британії, у лікарні Бедфорда від коронавірусу помер 100-річний ветеран сер Том Мур, якого шпиталізували 31 січня через проблеми з диханням. На початку пандемії він зібрав на підтримку британських медиків майже £33 мільйони (приблизно €37,5 мільйона).

Про смерть Мура повідомляється в його акаунті у Twitter.

До цього він кілька тижнів лікувався від пневмонії, а потім отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Як пише BBC, він помер в оточенні близьких.

«Останній рік життя нашого батька був просто чудовим. Він помолодшав і відчув те, про що міг тільки мріяти… Він був неймовірним батьком і дідусем, і вічно житиме в наших серцях», — заявили дочки ветерана Ханна і Люсі.

У звʼязку з його смертю королева надіслала лист зі співчуттями родині Мура.

Нагадаємо, Том Мур — ветеран Другої світової війни, служив у Королівських ВПС. На початку 2020 року він пройшов курс лікування від раку і відновлював рухливість після перелому стегна. 6 квітня 2020 року він оголосив, що до свого сотого дня народження (30 квітня) пройде 100 кіл по своєму задньому дворі. Люди, які хотіли його підтримати, могли перерахувати гроші медпрацівникам. Мур планував зібрати лише тисячу фунтів стерлінгів, але загалом зібрав майже £33 мільйони. Гроші Муру перерахували понад півтора мільйона людей.

А на 100-річчя пенсіонер отримав понад 135 тисяч вітальних листівок зі всього світу. 

Досягнення Мура потрапило до Книги рекордів Гіннеса, а 17 липня королева Єлизавета II посвятила його в лицарі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: