fbpx
Сьогодні
17:09 02 Лют 2021

Нардеп Гончаренко у Раді закликав РНБО припинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

Народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко звернувся до секретаря РНБО з вимогою припинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

Таку заяву він зробив з трибуни Верховної Ради.

"Сьогодні на порядку денному Верховної Ради було питання про введення санкцій проти Нікарагуа через відкриття "почесного консульства" в Криму. Звичайно, це рішення правильне і ми маємо вводити санкції проти Нікарагуа та будь-якої країни, що рухається в руслі російських наративів. Увесь світ має розуміти, що Крим ― це Україна. […] В той час як ми приймаємо санкції проти Нікарагуа, "зелена" влада відновлює імпорт електроенергії з Росії, купує електроенергію у диктатора Лукашенка і робить жебраками власних шахтарів та енергетиків", – пише Гончаренко.

Він закликав секретаря РНБО негайно припинити імпорт російської і білоруської електроенергії, а також нагадав, що відповідний законопроект вже у Верховній Раді, але поки не розглядається.

З трибуни Верховної Ради звернувся до секретаря РНБО з вимогою припинити імпорт електроенергії з Росії та БілорусіСьогодні на порядку денному Верховної Ради було питання про введення санкцій проти Нікарагуа через відкриття "почесного консульства" в Криму. Звичайно, це рішення правильне і ми маємо вводити санкції проти Нікарагуа та будь-якої країни, що рухається в руслі російських наративів. Увесь світ має розуміти, що Крим ― це Україна. Однак, наш "воїн" Зеленський готовий протистояти Нікарагу, але не готовий протистояти власне Росії. В той час як ми приймаємо санкції проти Нікарагуа, "зелена" влада відновлює імпорт електроенергії з Росії, купує електроенергію у диктатора Лукашенка і робить жебраками власних шахтарів та енергетиків. Закликаю припинити діяльність, що загрожує нашій національній безпеці. Законопроект про заборону імпорту російської та білоруської електроенергії уже в Верховній Раді. Чому ми його не розглядаємо?

Posted by Олексій Гончаренко on Tuesday, February 2, 2021

Нагадаємо, 1 лютого 2021 року в Україні було відновлено імпорт російської електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: