fbpx
Сьогодні
12:28 02 Лют 2021

Київському мінувальнику загрожує 8 років в'язниці

Повідомлено про підозру киянину, який здійснював анонімні повідомлення про мінування станцій столичного метрополітену і торгово-розважальних центрів Києва.

Про це інформує Головне управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, передає пресслужба КМДА.

Як ідеться в повідомленні, досудове розслідування встановило, що протягом кількох місяців 2020 року зловмисник неодноразово телефонував до поліції про нібито закладену вибухівку. За результатами ретельних перевірок правоохоронці не виявили жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин.

Викрили і затримали 25-річного киянина за місцем його проживання у Печерському районі Києва наприкінці минулого року.

У ході обшуку у помешканні фігуранта правоохоронці виявили кілька мобільних телефонів, сім-картки, комп'ютерну техніку та програмне забезпечення, за допомогою якого зловмисник змінював голос. Наразі доведено його причетність до шести епізодів злочинної діяльності.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України, псевдомінеру загрожує до восьми років позбавлення волі.

Затримання проводилось співробітниками Головного управління Служби безпеки України у м Києві та Київській області спільно з працівниками управління поліції в метрополітені під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури № 7.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: