fbpx
Сьогодні
08:56 02 Лют 2021

Кулеба провів розмову із новим держсекретарем США

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів розмову із нещодавно призначеним державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це міністр повідомив у Twitter.

Кулеба повідомив, що у розмові з Блінкеном була підтверджена важливість стратегічного партнерства США та України.

"У нашій першій розмові з Ентоні Блінкеном ми підтвердили важливість стратегічного партнерства України та США, домовилися зробити його більш амбітним. У наших відносинах починається новий день. Я вдячний США за непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", – повідомив Кулеба.

Також було опубліковано повідомлення Державного департаменту США щодо цієї розмови. У ній йдеться про те, що Блінкен спілкуючись із Кулебою наголосив на важливості збереження Україною прогресу у боротьбі із корупцією, реалізації верховенства права та економічних реформ.

"Держсекретар Блінкен підкреслив важливість для України збереження прогресу у боротьбі з корупцією та забезпеченні верховенства права й економічних реформ, які зміцнять українські інституції та забезпечать світле й процвітаюче майбутнє для всіх українців", – йдеться у повідомленні.

Блінкен також відзначив, що Україна має двопартійну підтримку в США. Водночас, Сполучені Штати наголошують на пріоритеті суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України.

Новий держсекретар пообіцяв економічну та військову допомогу нашій державі.

Сторони також обговорили зусилля України у боротьбі із пандемією та досягнення дипломатичного врегулювання агресії Росії на Донбасі та Криму.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: