fbpx
Сьогодні
11:02 02 Лют 2021

Арестович переконаний, що на прийдешньому засіданні ТКГ можна буде домовитися про відкриття КПВВ

Засідання Тристоронньої контактної групи розпочнеться з нагадування про полонених, поранених і загиблих.

Як повідомив речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович у ефірі телеканалу "Україна 24", це є "добра" традиція української делегації.

Також речник підкреслив, що питання загибелі українського військового було підняте ще на позачерговому засіданні минулого тижня.

"Сенсації можна не чекати, це робочий процес, йде він дуже повільно, по міліметру. Але ми сподіваємося, що, можливо, в гуманітарній підгрупі зможемо домовитися про відкриття КПВВ "Щастя" і "Золоте", – розповів Арестович.

Також Арестович висловився про ініціативу президента залучити США до переговорів.

"Це можливо шляхом відновлення посади спецпредставника США по Донбасу. Ми пам'ятаємо, яку важливу роль грав Курт Волкер, до речі, він досі розглядається, наскільки відомо з відкритих джерел, як одна з можливих кандидатур. Є головне — що зафіксовано принципове бажання США допомогти Нормандському і Мінському процесу. Ще два тижні тому це було невідомо, і ми висловлювали обережні надії. США — це вага такого масштабу, що їхня активна участь або зміна формату неодмінно дасть поштовх для реалізації Нормандських угод", — сказав він.

Нагадаємо, на 2 лютого заплановані чергові засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференцій. Засідання проведуть гуманітарна, економічна, політична групи та група з питань безпеки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: