fbpx
Сьогодні
22:53 01 Лют 2021

У "Слузі народу" не виключили створення парламентської коаліції з "Батьківщиною"

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не виключає можливості створення коаліції у Верховній Раді з фракцією партії "Батьківщина".

"З приводу коаліції ми (з лідером" Батьківщини "Юлією Тимошенко – ред.) Нічого не обговорювали, але все можливо в країні", – сказав Арахамія журналістам у понеділок в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Він наголоси, що "Слуга народу" як монобольшість ніколи не працювала "в режимі коаліції" і це може бути незвично, "тому що треба буде більше питань узгоджувати один з одним".

"Але що стосується потенційно коаліційної угоди або з Тимошенко або з іншою фракцією або групою, то це – відкритий діалог", – зазначив Арахамія.

Раніше на брифінгу в понеділок Тимошенко, відповідаючи на питання про можливе створення коаліції з фракцією "Слуга народу" і депутатською групою "Довіра" сказала: "Я вважаю, що зараз повинні зібратися всі національні сили без винятку, і об'єднатися для того, щоб Україну повернути на шлях розвитку, заперечення, становлення… Ось навколо цього потрібно об'єднуватися. Якщо таке об'єднання президент ініціює, тотальне, всеосяжне об'єднання, заради того, щоб врятувати Україну і українську націю, ми будемо в цьому брати участь ".

Раніше стало відомо, що Дубінського виключили з лав "Слуги народу".

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський на засіданні фракції просив "слугу народу" Олександра Дубінського, який потрапив під санкції США, вийти з фракції, але той відмовився. Суперечка на підвищених тонах тривала пів години. Президент зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв'язувався із Деркачем, бо Деркач – агент ФСБ. Також президент нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції.

Дубінський кричав, нібито нардепка Анастасія Радіна зрадила Україну, працює на іноземні спецслужби, а "шабунята й соросята" його оббрехали й ввели Зеленського в оману.

Президент у відповідь на це заборонив нардепові прикриватися ним, а звинувачення Дубінського на адресу "Центру протидії корупції" назвав дитячими, пояснивши що "це не гілка влади, а громадська організація, щоб її критикувати". Також Зеленський порадив Дубінському утриматися від виправдань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: