fbpx
Сьогодні
17:26 01 Лют 2021

Мін'юст подасть апеляцію на рішення ОАСК щодо нового українського правопису, — Малюська

Міністерство юстиції України оскаржить рішення Окружного адмінсуду Києва щодо скасування постанови уряду, якою запровадили новий український правопис.

Про це написав міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

"Рішення не набрало законної сили і не набере найближчим часом, оскільки ми подамо на нього апеляційну скаргу. До закінчення розгляду нашої апеляції постанова Кабміну залишатиметься чинною. Тобто український правопис, затверджений у 2019 році, залишається чинним", – написав він.

Малюська додав, що Кабмін ще не отримав рішення і мотивів суду.

"Скоріш за все постанова була скасована з міркувань порушення тодішнім Кабміном у травні 2019 року процедури під час її прийняття. У тому числі у зв'язку з тим, що закон, який надавав право КМУ приймати таку постанову, було визнано неконституційним", – відзначив міністр.

Він додав, якщо апеляційна інстанція підтримає позицію ОАСК, шанси на повернення українського правопису залишатимуться.

"Його можна буде перезатвердити рішенням Національної комісії зі стандартів державної мови, якщо цей орган вважатиме це доцільним", – підсумував міністр.

Нагадаємо, 28 січня Окружний адміністративний суд Києва за позовом 7-класниці з Херсону скасував постанову Кабінету міністрів, якою було схвалено нову редакцію "Українського правопису".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: