fbpx
Сьогодні
21:04 01 Лют 2021

Арахамія пообіцяв не затягувати з виключенням Дубінського з фракції

Фото: Рубрика

Голова парламентської фракції «Слуги народу» Давид Арахамія пообіцяв, що процедуру виключення з фракції депутата Олександра Дубінського, проти якого США ввели санкції за втручання у вибори, не затягуватимуть.

І уже найближчого вівторка, 2 лютого, лист про рішення фракції буде направлено спікеру Дмитрові Разумкову, передає "Інтерфакс-Україна".

«Завтра від мене, я тільки що підписав, піде лист на ім'я голови Верховної Ради з повідомленням про те, що пан Дубінський як народний депутат припинив участь у діяльності нашої фракції», – повідомив Арахамія журналістам увечері в понеділок за підсумками засіданні фракції.

Він також уточнив, що за виключення Дубінського проголосували 198 членів фракції. 29 висловилися проти, ще 19 – не визначилися.

Арахамія зазначив, що для прийняття рішення була необхідна підтримка 70% членів фракції, але виключення Дубінського підтримали ще більше – 80,5%.

Раніше стало відомо, що Дубінського виключили з лав "Слуги народу".

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський на засіданні фракції просив "слугу народу" Олександра Дубінського, який потрапив під санкції США, вийти з фракції, але той відмовився. Суперечка на підвищених тонах тривала пів години. Президент зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв'язувався із Деркачем, бо Деркач – агент ФСБ. Також президент нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції.

Дубінський кричав, нібито нардепка Анастасія Радіна зрадила Україну, працює на іноземні спецслужби, а "шабунята й соросята" його оббрехали й ввели Зеленського в оману.

Президент у відповідь на це заборонив нардепові прикриватися ним, а звинувачення Дубінського на адресу "Центру протидії корупції" назвав дитячими, пояснивши що "це не гілка влади, а громадська організація, щоб її критикувати". Також Зеленський порадив Дубінському утриматися від виправдань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: