fbpx
Сьогодні
16:27 31 Січ 2021

Російське МЗС побачило у мітингах "втручання США"

Фото Reuters

Російське міністерство закордонних справ заявляє, що США через підтримку протестуючих втручаються у внутрішні справи Російської Федерації.

Відповідна заява була опублікована на офіційній сторінці МЗС Росії у Фейсбуці.

"Грубе втручання США у внутрішні справи Росії – такий же доведений факт, як і "розкрутка" фейків і закликів до несанкціонованих акцій підконтрольними Вашингтону інтернет-платформами. Підтримка порушення закону Держсекретарем США Е. Блінкеном – ще одне підтвердження закулісної ролі Вашингтона", – говорять у російському МЗС.

У Росії вважають, що підтримкою протестувальників США намагається послабити РФ. МЗС висловило вимогу "припинити втручання у внутрішні справи суверенних держав".

Нагадаємо, у Росії другий тижень тривають мітинги у підтримку затриманих опозиціонерів.

Новообраний державний секретар США Ентоні Блінкен засудив російську владу за жорстокі дії проти учасників акцій протесту.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: