fbpx
Сьогодні
13:49 31 Січ 2021

Новий держсекретар США засудив затримання у Росії

Фото: Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який нещодавно обійняв свою посаду, засудив російську владу за жорстокі дії проти учасників акцій протесту, які вийшли на вулиці російських міст.

Відповідна реакція держсекретаря буда опублікована у Twitter.

"США засуджують постійне використання жорсткої тактики проти мирних протестуючих та журналістів російською владою вже другий тиждень поспіль. Ми знову закликаємо Росію звільнити затриманих за здійснення своїх прав людини, зокрема Алєксєя Навального", – написав Блінкен.

Нагадаємо, у Росії другий тижень тривають мітинги у підтримку затриманих опозиціонерів.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: