fbpx
Сьогодні
13:23 31 Січ 2021

На Київщині зубр потрощив автомобіль

Фото: ТСН

В екопарку "Медвино" Київської області зубр потрощив автомобіль туристів. 

Про це пише ТСН.

Родина, чиє авто не сподобалося зубру, розповідає, що той лишив після себе вм'ятину на дверях, кілька дірок у бампері та розбиту фару.

"Адміністратором було сказано що залишайте машини тут і йдіть гуляйте собі територією, все безпечно", – розповідає потерпіла Анна Цвіркун. Щойно приїхали, до них із лісу вийшло стадо бізонів. З ними зробили фото, а потім пішли годувати коней. Коли ж повернулись побачили, як зубр буцає їхнє авто. А гіда поруч не було. Для родини це був страшенний стрес, особливо для дітей, які дуже налякалися.

Туристів тоді супроводжував завідувач виробництва екопарку Андрій Нікольченко. "За бажанням ми дозволяємо (відвідувачам. – ред.) заїжджати своїм транспортом", – каже він і додає, що тварина не винна. Зубр не був агресивним. А людей, запевняє, він застерігав, аби не відходили далеко від автомобіля.

"Це йому машина просто не сподобалась та й усе. Там атаки не було, почухав роги та й усе… Но тому зубру той бампер — надавив та й проламав. Людей попереджали, просили не підходити. Я їх просив "Не залишайте. Навіть не глушіть машини". Ну про всяк випадок. Коли люди відвідують сафарі-парки, мають розуміти — вони на території тварин. І ті можуть захищати свої володіння", – каже Андрій

Директор заповідника "Асканія-Нова" Віктор Гавриленко каже, туристів у таких парках мають супроводжувати гіди, на транспорті, який буде знайомий тваринам. Не варто гуляти пішки і в жодному разі не підходити до звірів ближче, ніж на 20 метрів. Уважними треба бути навіть із кіньми, і не годувати тварин.

Родина ж Цвіркунів від зубра спочатку кинулась навтьоки, а повернувшись – почала рахувати збитки. Від парку тепер вимагають компенсації 75 тисяч гривень, проте парк гроші платити не поспішає. На місце нападу викликали поліцію, проте копи складу злочину в інциденті не побачили.

Побите зубром авто

Фото: ТСН

"Що ми можемо пред'явити тварині? Люди які приїхали на власному автомобілі, мали розуміти що це є небезпечна територія, огороджена, на якій великі тварини. Порушення з боку власників немає", – повідомила прессекретарка ГУ Нацполіції у Київській області Вікторія Гроховська. Тим часом родина збирається іти до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: