fbpx
Сьогодні
18:54 31 Січ 2021

Джуліані вимагав від Зеленського порушити справу проти Хантера Байдена, — Washinghton Post

Адвокат колишнього глави Білого дому Дональда Трампа Рудольф Джуліані вимагав від президента України Володимира Зеленського порушити справу проти Хантера Байдена.

Про це із посиланням на Washinghton Post.

За інформацією WP, адвокат Дональда Трампа – Рудольф Джуліані – вимагав від команди Володимира Зеленського публічно почати розслідування проти сина чинного президента США Джозефа Байдена – Хантера Байдена. Але в підсумку він і Дональд Трамп не домоглися бажаного.

За даними співрозмовників WP в оточенні Володимира Зеленського, в липні 2019 року Андрій Єрмак, тоді ще в статусі помічника президента України, поспілкувався з Рудольфом Джуліані. Це був перший контакт команди Зеленського з адвокатом Трампа, яка до цього уникали розмови.

Пізніше, у ході 40-хвилинної розмови Джуліані в наполегливому і загрозливому тоні вимагав у Зеленського публічно відкрити справу проти сина Байдена щодо компанії "Бурісма", а також порадив президенту України бути дуже обережним з людьми з його оточення.

Вже після цього у липні 2019 року відбулася розмова між Зеленським і Трампом, в якій також йшлося про справу проти сина Байдена. Саме після неї тон американців щодо української влади змінився. Ймовірно, Трамп не почув те, що хотів почути від президента України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: