fbpx
Сьогодні
18:16 31 Січ 2021

Дизайнер перетворив одноразові маски на стільці

Фото: Haneul Kim

Південнокорейський дизайнер Ханеуль Кім створив кілька стільців з перероблених одноразових масок.

Таким чином він вирішив звернути увагу на проблему забрудненням пластиком навколишнього середовища, пише Fastcompany.

Дизайнер запропонував креативний спосіб з переробки засобів індивідуального захисту. Для свого проекту він зібрав тисячі одноразових масок, сплавив їх і отримав міцний та довговічний пластик, з якого зробив дев'ять стільців. Кім пофарбував їх в рожевий, білий і блакитний кольори та покрив візерунками.

Дизайнер перетворив одноразові маски на стільці

Фото: Haneul Kim

Пандемія коронавірусу завадила глобальним зусиллям зі скорочення забруднень пластиком. Пластмасова промисловість активно використовує коронавірус як привід для скасування заборон на використання цього матеріалу.

На ринку з'явилася величезна кількість одноразових масок, рукавичок, халатів і захисних щитів, зроблених з нового пластика. Більшу частину цієї продукції не можна переробити, оскільки звичайні системи збору сміття для них не пристосовані, а їх структура може засмітити обладнання для переробки.

Щомісяця виробляється близько 129 мільярдів пластикових масок для обличчя і 65 мільярдів рукавичок. І оскільки ці предмети не розкладаються природним шляхом, вони будуть зберігається на сміттєвих полігонах і в океанах протягом сотень років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: