fbpx
Сьогодні
09:50 31 Січ 2021

Дубінський вирішив провести власний підрахунок голосів щодо його виключення зі "Слуги народу"

Народний депутат Олександр Дубінський, щодо якого у фракції "Слуга народу" ведеться голосування щодо можливого виключення, ініціював власний підрахунок голосів.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

У його зверненні до інших членів фракції Дубінський пише, що вдається до такого засобу через "грубе використання адміністративного ресурсу та впливу і тиску на багатьох членів фракції".

Нардеп висловлює прохання, аби інші "слуги" до 1 лютого 2021 року надіслали йому на електронну адресу відповідь на питання: "Хто за виключення народного депутата О. Дубінського із фракції політичної партії "Слуга народу" у зв'язку із внесенням його до санкційного списку Міністерства фінансів США?" Окрім того, нардеп хоче, аби у разі голосування за його виключення Дубінському надавали пояснення такої позиції.

Результати поіменного голосування він планує виставити публічно.

"Країна та виборці повинні знати імена тих, хто підтримує механізм брехливого доносу іноземним державам, як механізм незаконного впливу на український уряд. Ще раз повторюю для всіх – це не моє особисте питання. Це питання суб'єктивності нашої країни та її влади, обраного українським народом", – пояснює Дубінський.

Запускаю процедуру параллельного подсчета голосов депутатов СН по моему исключению из фракции. Страна и избиратели…

Posted by Александр Дубинский on Saturday, January 30, 2021

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський на засіданні фракції ввечері у понеділок просив "слугу народу" Олександра Дубінського, який потрапив під санкції США, вийти з фракції, але той відмовився. Суперечка на підвищених тонах тривала пів години. Президент зазначив, що попереджав нардепа ще до санкцій, щоб той не ліз у тему плівок і не зв'язувався із Деркачем, бо Деркач – агент ФСБ. Також президент нагадав, що Дубінський "розколював фракцію весь час", і що його "журналістська діяльність" під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції.

Дубінський кричав, нібито нардепка Анастасія Радіна зрадила Україну, працює на іноземні спецслужби, а "шабунята й соросята" його оббрехали й ввели Зеленського в оману.

Президент у відповідь на це заборонив нардепові прикриватися ним, а звинувачення Дубінського на адресу "Центру протидії корупції" назвав дитячими, пояснивши що "це не гілка влади, а громадська організація, щоб її критикувати". Також Зеленський порадив Дубінському утриматися від виправдань.

Як повідомила заступник голови фракції Євгенія Кравчук, питання щодо виключення Дубінського зі "Слуги народу" буде вирішене у понеділок 1 лютого.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: